Bee: Geen schade aan documenten DNA door lekkages
03 Jun 2022, 05:44
foto
Assembleevoorzitter Marinus Bee


Belangrijke documenten van De Nationale Assemblee (DNA) zijn onbeschadigd gebleven nadat een paar lekkages in het dak waren geconstateerd. Dit deelt Assembleevoorzitter Marinus Bee in gesprek met Starnieuws mee. Het parlement zal voorlopig niet vergaderen, totdat de lekkages zijn gerepareerd. De vergadering van afgelopen dinsdag die eigenlijk donderdag voortgang zou vinden, is door Bee verdaagd tot nader order, omdat er aan het dak gewerkt zal worden. “Het is een oud gebouw en hoe ouder je wordt, hoe meer mankementen je krijgt”, zegt Bee.

Volgens rapportage van de griffie heeft de inspectie woensdag plaatsgevonden en moeten de werkzaamheden vanaf vandaag starten. Bee hoopt binnen een week weer te kunnen vergaderen. “Met dit weer kunnen we niet vergaderen als het probleem niet verholpen is”, zegt hij. Het is niet de eerste keer dat DNA niet kan vergaderen door lekkages. Volgens Bee is zeker één van de lekkages niet nieuw. In dit stadium kan Bee niet expliciet aangeven om hoeveel lekkages het gaat. Dat kan pas na de inspectie. Over de kosten van de werkzaamheden zegt Bee dat het een aangelegenheid is van de griffier.

De officiële ceremoniële overhandiging van de nieuwbouw van DNA heeft op 14 april 2022 plaatsgevonden. Bee zegt dat het parlement spoedig wil verhuizen naar het nieuwe gebouw. Echter is er daar nog geen vergaderzaal en zal DNA vooralsnog in het oud gebouw vergaderen. “Een deel van het personeel zal daar overgeplaatst worden. Er worden nu pas voorbereiding getroffen voor een vergaderzaal in het nieuw gebouw”, merkt Bee op.



Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May