Vrouw in 8 kilo cocaïnezaak vrijgelaten
27 May, 09:36
foto


Stephanie J. is donderdag onmiddellijk in vrijheid gesteld. De vrouw was in verzekering gesteld op verdenking van smokkel van bijkans 8 kilo cocaïne, bevestigt advocaat Maureen Nibte.

De vrouw had een 'vaginabol' van 1.058 gram cocaïne. Zij slikte drugsbolletjes en verstopte die ook in wildvlees en antroewa. Het verweer van Nibte was dat bij de inbeslagname van drugs monsters moeten worden getrokken en opgestuurd naar het laboratorium om vast te stellen dat die cocaïne is. Uit het dossier kan niet afgeleid worden dat monsters van alle drugs zijn getrokken.

De politie heeft verzuimd een proces-verbaal van alle monsters te maken. Zij heeft een proces-verbaal gemaakt van de monsters gestuurd van 6 ziplockzakjes (vaginabol). Van de 36 ziplockzakjes die moet voorstellen de resterende drugs, is geen proces-verbaal te vinden.

Nibte heeft gevraagd aan de rechter consequenties te verbinden. De rechter heeft de verdachte onmiddellijk in vrijheid. Zij heeft de vrouw gevonnist voor de vagina drugsbol tot 24 maanden cel waarvan 15 voorwaardelijk onder aftrek en een boete van SRD 10.000 of 3 weken hechtenis. Het bezit van de overige drugs is niet bewezen.

Het Openbaar Ministerie had geëist 3 jaar cel en een boete van SRD 10.000 of 3 weken hechtenis.
Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July
Sunday 03 July