Cycloon Yakecan treft Uruguay en Brazilië
18 May, 10:40
foto
In de hoofdstad van Uruguay, Montevideo, kwamen wegen langs de kust onder water te staan. (Getty Images)


Uruguay is getroffen door harde wind en hoge golven toen een subtropische cycloon door het Zuid-Amerikaanse land raasde. Een 23-jarige man kwam om het leven toen een boom op zijn huis viel met windstoten van 98 km per uur in de hoofdstad Montevideo.

De wegen langs de kust waren bedekt met schuim dat door de golven was opgeklopt. Nadat cycloon Yakecan Uruguay had geteisterd, trok het naar het noorden naar Brazilië, waar hij wijdverbreide stroomstoringen veroorzaakte.

Yakecan, wat 'hemels geluid' betekent in de Guaraní-taal, veroorzaakte een oranje alarm - de op een na hoogste - in Uruguay.

Daken werden eraf geblazen en bomen ontworteld aan de kust en ook verder landinwaarts.

In Zuid-Brazilië kwamen 220.000 huizen zonder stroom te zitten toen Yakecan over bomen raasde die op hun beurt stroomleidingen doorsneden. Het zwaarst getroffen was de deelstaat Rio Grande do Sul, ten noorden van Uruguay.

Een boot met drie mensen aan boord is tijdens de cycloon op het Guaíba-meer in Porto Alegre aan de grond gelopen. Een 51-jarige man verdronk terwijl de twee andere mannen aan boord erin slaagden naar de kant te zwemmen.

Er is voorspeld dat de temperaturen in verschillende Braziliaanse deelstaten zullen dalen en er zijn al hagelbuien geweest in de zuidelijke deelstaat Santa Catarina.

Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July
Sunday 03 July