Binnen een jaar meer skalians op Marowijne- en Lawarivier
18 May, 04:47
foto
Minister Krishna Mathoera van Defensie


Na recente oriëntatie van Defensieminister Krishna Mathoera en minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) op de Marowijne- en de Lawarivier, is gebleken dat er binnen een jaar meer skalians zijn bijgekomen op deze rivieren.

Minister Mathoera zei dinsdag in De Nationale Assemblee dat na het laatste optreden van de autoriteiten het aantal skalians teruggebracht was naar 6 of 7. "Er is afgesproken dat de regering daar actie onderneemt. Het ligt eigenlijk bij minister van NH en Juspol, maar Defensie is bereid daarin te ondersteunen", liet Mathoera optekenen.

Ook van het aantal skalians op het stuwmeer is er een inventarisatie gemaakt. Deze informatie is ook gedeeld met de regering en is besloten actie te ondernemen. Ook hierbij zal Defensie volgens Mathoera ondersteunen. De bewindsvrouw beantwoordde de vraag van Assembleelid Sham Binda (VHP) over de situatie op de Marowijnerivier.

Binda haalde aan dat hij beelden heeft gezien waar Franse autoriteiten boten en vervoersmiddelen vernietigen en vroeg of de minister een overzicht heeft als ze nog actief zijn. Dit omdat Defensie een militaire organisatie is, die zorgt voor de grensbewaking. Mathoera deelde mee dat het Nationaal Leger regelmatig oriëntatievluchten uitvoert vanwege informatie die binnenkomt.

Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July
Sunday 03 July