LVV verhoogt toezicht op plantaardige producten
26 Apr 2022, 22:13
foto
Waarnemend directeur Anand Ramskisoensing en luitenant-kolonel Franklin Blokland feliciteren elkaar met de overeenkomst. Minister Paramanand Sewdien van LVV kijkt toe. (Foto: LVV)


Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft met wethandhavers en grenstoezichthouders die diensten verlenen bij landelijke binnenkomst en grensposten een intentieverklaring getekend. Er is hulp van deze groepen nodig om erop toe te zien dat niet gekeurde plantaardige producten Suriname verlaten. Ook mag slechts door de Dienst Plantenbescherming en Kwaliteitskeuringen van LVV goedgekeurd plantaardig materiaal het land binnenkomen.

Waarnemend directeur van Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking, Anand Ramkisoensing, heeft de overeenkomst getekend met luitenant-kolonel Franklin Blokland van de Marine Suriname, Andreas Talea, algemeen directeur van NV Havenbeheer Suriname, inspecteur Lloyd Kuhn van de douane en directeur Vijay Chotkan van NV Luchthavenbeheer. Ook met de CEO van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, Paul de Haan, zal binnenkort deze ondertekening geschieden, meldt LVV. 

Met het tekenen van overeenkomst streeft het ministerie ernaar om de samenwerking te verdiepen teneinde beter in staat te zijn de plantaardige hulpbronnen en het milieu van Suriname te beschermen tegen de introductie en verspreiding van plantenziekten en plagen. Middels onder andere het uitwisselen van noodzakelijke informatie en deskundigheid tussen de partijen zal er een bijdrage geleverd worden aan het veiligstellen van de voedselzekerheid en het behoud van onze exportmarkten. Er zullen ook overeenkomsten worden getekend met het Korps Politie Suriname, de Kustwacht en de Dienst Invoer, Uitvoer en Deviezen Controle.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May