AZP-directie spant kort geding aan tegen bond; acties verscherpt
20 Apr, 00:36
foto


De leiding van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft een kort geding aanhangig gemaakt tegen de bond. De zaak wordt om 8.00 uur in behandeling genomen. De bond is enige tijd in beraad en heeft de acties gisteren verscherpt. De dispensaties zijn ingetrokken.

Algemeen directeur van AZP, Claudia Redan, zegt aan Starnieuws dat gisteren patiënten naar huis zijn gestuurd. Cruciale afdelingen konden geen zorg bieden. De bond had niet vooraf gemeld dat dispensaties ingetrokken zouden worden. Er konden daardoor ook geen extra maatregelen worden getroffen. Het AZP is het enige ziekenhuis met cruciale medische functies zoals spoedeisende hulp, uitgebreide operatiekamer, intensive care, cardiac care, neuro care, neonatale ICU. "Wij kunnen patiënten niet verwijzen naar andere ziekenhuizen", legt Redan uit. 

"Wij hebben begrip voor de wensen van het personeel over verbetering van het loon. Er is nu een tussentijds voorstel van 17% loonsaanpassing. De directie, het ministerie van Volksgezondheid en overige betrokkenen werken aan een loonstructuur", zegt Redan. Gekeken wordt naar de haalbaarheid. "Wij kunnen de verantwoordelijkheid als AZP naar de gemeenschap toe niet verzaken. Daarom hebben wij een kort geding aangespannen tegen de bond", zegt de algemeen directeur.
Advertenties

Wednesday 28 September
Tuesday 27 September
Monday 26 September