Oemraw: Benadeelde rijstboeren worden gecompenseerd
18 Apr 2022, 00:00
foto


De landbouwers die hun natte padie al tegen een lagere prijs dan de richtprijs van SRD 470 per baal verkocht hadden aan de pelmolenaars, zullen gecompenseerd worden. Het gaat om ruim 20 procent van de rijstboeren. Dit zegt voorzitter van de Surinaamse Padieboeren Associatie (SPBA), Harinandan Oemraw, aan Starnieuws. Volgens hem wordt een registratie door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) op na gehouden. Wanneer deze benadeelde landbouwers het verschil zullen ontvangen, is nog niet bekend.

Op 23 april zal president Chan Santokhi een platform installeren om de problemen binnen de rijstsector aan te pakken. Het doel is om met alle betrokkenen samen te werken en zo te zorgen voor een betere ontwikkeling van de rijstsector. Volgens Oemraw zal deze installatie in het district Nickerie plaatsvinden. Ook heeft het staatshoofd beloofd dat de regering kan inkomen met middelen via een Nationaal Ontwikkelingsfonds Agribusiness (NOFA-fonds) om zo de boeren te ondersteunen. Subsidiëren is niet mogelijk, maakte de president duidelijk.

In het platform zullen stakeholders uit de rijstsector zitting hebben. Vanuit de regering zullen de ministeries van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, Landbouw Veeteelt en Visserij, Openbare Werken en Financiën en Planning, zitting hebben. De SPBA-topman rekent op een vlotte samenwerking met dit platform en hoopt dat dit wel ertoe zal bijdragen om deze sector naar een hoger niveau te tillen.




 

 
 

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May