Ramdin: Geen staatsgelden voor politieke activiteiten
14 Apr 2022, 16:37
foto
Minister Albert Ramdin van Bibis benadrukt dat er geen geld van de Staat worden overgemaakt voor politieke projecten. (Foto: René Gompers)


Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis) heeft duidelijk gemaakt dat er geen geld overgemaakt kan worden voor projecten die niet van de Staat zijn. "Dat is iets dat zich voordoet." Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft geklaagd dat de 'ABOP ministeries' geen geld krijgen om te werken en bedrijven niet betaald kunnen worden.

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft op een persconferentie bij Bibis meegedeeld dat een week geleden de achterstallige gelden zijn overgemaakt. Hij gaf ook aan dat sommige betalingen niet worden gedaan omdat bijvoorbeeld administratieve zaken nog niet in orde zijn, zoals het geval is bij een zonnepanelenproject van Natuurlijke Hulpbronnen.

Bibis-minister stelt dat betalingen op de juiste manier moeten gebeuren omdat de regering goed bestuur en transparantie voorstaat. Voorkomen moet worden dat het imago nationaal en internationaal weer een financieel deuk krijgt. Er is geconstateerd dat sommige activiteiten waarvoor er betaling wordt gevraagd, niet van de Staat zijn maar politiek.

Ramdin: "De minister (Achaibersing) wilde het misschien niet zeggen, maar we merken wel dat in staatsbestuur er uitgaven worden gepleegd die waarschijnlijk niet verantwoord zijn onder staatsactiviteiten. En die rekeningen gaan niet betaald kunnen worden. Daardoor ga je een situatie krijgen dat bepaalde bedrijven geen diensten zullen verrichten voor bepaalde activiteiten. Dat zal problemen geven ja. Maar dat zijn geen staatsactiviteiten."

"Daarvoor gaat het ministerie van Financiën nooit een verantwoording kunnen plegen, dat het gaat om activiteiten voor land en volk," vervolgt Ramdin. "Als het politieke activiteiten zijn, moet het politiek gedragen worden. Die situaties doen zich ook voor. Ik haal dit aan omdat er op dit moment bedrijven zijn die niet betaald kunnen worden,” vervolgt Ramdin. "En ze gaan niet betaald worden tenzij iemand daarvoor opdraaft maar niet de Staat."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May