Kraters op de weg naar Brownsberg
13 Apr 2022, 08:40
foto
De weg naar de Brownsberg in district Brokopondo verkeert in een zeer slechte staat. Op de weg zijn er kraters en ravijnen. Er is dringende aanpak nodig.


Op de weg naar Brownsberg bevinden zich enorme kraters. Zelfs terreinwagens stranden op de weg door de vele kraters. Het komt regelmatig voor dat voertuigen getrokken moeten worden uit de gaten. Ook moeten personen die naar de Brownsberg gaan, hun auto's achterlaten en kilometers omhoog klimmen.

Vakantiegangers en anderen die van de weg gebruik maken, houden hun adem in bij het zien van de kraters in de weg. Touroperators en Stinasu waarschuwen voor de slechte weg, maar de tours gaan gewoon door. "Op gegeven moment komt de terreinwagen niet verder. De autoband zat helemaal vast in het enorme gat. Wij besloten toen de auto aan de kant te laten en 7 kilometers omhoog te lopen", zegt vakantieganger Karim aan Starnieuws.

Een bus die langsreed, heeft geen lift willen gegeven aan de twee gestrande personen. "Ik heb met mijn 10kg wegende rugtas de berg beklommen. We hebben ruim twee uur moeten lopen om de top te bereiken. Door het oponthoud heeft de vakantieganger geen Irene of Leoval kunnen zien. Maar ik heb wel mooie apen, vogels, vlinders en bomen gezien".

Op de terugweg kregen de twee personen die de auto hadden moeten achterlaten een lift naar beneden van buitenlanders die speciaal voor birdwatching naar de Brownsberg zijn gegaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May