Jagdeo: Regering doet alles voor Surinaamse vergunningen Guyanese vissers
11 Apr 2022, 10:52
foto
Vicepresident Bharrat Jagdeo spreekt de Guyanese vissers toe in Classic Hotel Banquet Hall, Skeldon, Guyana. (Foto: DPI)


De Guyanese regering zet zich in om ervoor te zorgen dat Guyanese vissers die hun handel in de Surinaamse wateren uitoefenen, zo snel mogelijk hun officiële vergunningen ontvangen om de "intimidatie" waarmee ze worden geconfronteerd, te voorkomen. Vicepresident Bharrat Jagdeo had zondag een ontmoeting met een aantal vissers in de Classic Hotel Banquet Hall, Skeldon, om de kwestie uitvoerig te bespreken en na te gaan op welke manieren de overheid hen in de tussentijd zou kunnen steunen. Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft aangegeven tegenover Starnieuws dat er nooit  vergunningen zijn beloofd aan Guyana. Hij vindt dat de druk die uitgeoefend wordt, niet door de beugel kan.

Jagdeo werd vergezeld door de ministers van Financiën (Ashni Singh), van Landbouw (Zulfikar Mustapha) van Onderwijs (Priya Manickchand) en van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking (Hugh Todd). Hij zei dat de zaak een prioriteit blijft van de regering, die al het mogelijke doet om het probleem aan te pakken. Hij benadrukte dat de enige stap die de regering momenteel kan zetten, is om de druk op het buurland op het hoogste niveau op te voeren.

Minister Mustapha zei dat het onderwerp werd besproken tijdens het bewind van de voormalige PPP/C-regering. Hij merkte op dat de Surinaamse autoriteit heeft toegezegd de zaak op te lossen, maar tevergeefs. "Ze blijven toezeggingen doen, maar komen die toezeggingen niet na", zei de minister van Landbouw tegen de vissersgemeenschap.

Minister Mustapha heeft regelmatig contact gehad met minister Sewdien. Hij zei dat de regering zich volledig bewust is van de hindernissen die de Guyanese vissers moeten doorstaan. Minister Sewdien heeft intussen duidelijk gesteld dat er nooit 150 visvergunningen zijn beloofd aan Guyana.

Ondertussen onderstreepte minister Todd dat het de verantwoordelijkheid van de regering is om de dialoog gaande te houden. "De overheid zal u op de hoogte houden", verzekerde hij, erop wijzend dat de vertraging "niet te wijten is aan een gebrek aan inspanning van de kant van de overheid".

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May