15 studenten en afgestudeerden krijgen grondpapieren
09 Apr 2022, 08:39
foto
Studenten en afgestudeerden hebben hun grondpapieren ontvangen in Commewijne. De VMSS is ingenomen met de gang van zaken.


Paul van Dun, voorzitter van de Vereniging van Minderdraagkrachtige Studenten in Suriname (VMSS), is ingenomen met het grondbeleid van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer. 15 studenten en afgestudeerden zijn in aanmerking gekomen voor bereidverklaringen in Commewijne. Het bestuur van de VMSS heeft de grondpapieren gisteren uitgereikt aan de jongeren.

Met deze gronduitgifte begint het project 'bouwkavels aan studenten en afgestudeerden' een structureel karakter te krijgen, zegt Van Dun. De regering onderkent dat er sprake is van woningnood onder diverse doelgroepen en zal trachten alle doelgroepen zoveel mogelijk tegemoet te komen. "Het is belangrijk onze jongeren en studenten ook te accommoderen, zodat die alvast een basis kunnen hebben voor de verdere opbouw van hun toekomst. Deze doelgroep moet gestimuleerd worden", meent Van Dun. Het toewijzen van percelen aan studenten en pas afgestudeerden moet gezien worden als een stimulans om harder te studeren en werkt ook motiverend. Het land heeft meer kader nodig en de regering zal alle mogelijkheden zoeken om studenten te triggeren harder te studeren, zodat het percentage van kader kan worden opgekrikt.

Minister Dinotha Vorswijk acht het belangrijk om jongeren en studenten ook te accommoderen, zodat zij alvast een basis hebben om te werken aan hun toekomst. “Deze doelgroep moet gestimuleerd worden. Het eerste waar je aan denkt wanneer je bent afgestudeerd, is een stuk grond om je huis te bouwen en te werken aan je toekomst”, meent Vorswijk.

Van Dun is zeer enthousiast met deze ontwikkeling, omdat deze uitgifte zal bijdragen aan de verdere verlichting van de woningnood onder studenten en pas afgestudeerden. Aangezien deze groep op jonge leeftijd kan beschikken over een perceel, is ze makkelijker in staat op vroege leeftijd een fundament te leggen voor een goede toekomst. Van Dun pleit voor institutionalisering van het project 'bouwkavels aan studenten en pas afgestudeerden', waarbij afgestudeerden van hoge scholen, in aanmerking komen voor een perceel voor bebouwing en bewoning. Dit zal een enorme stimulans zijn en zal zodanig motiverend werken naar jongeren om harder hun best te doen op school. Van Dun geeft verder aan dat dit niet als discriminatie gezien moet worden door andere doelgroepen, maar juist als een stimulans en een ondersteuning om in een vroeg stadium zelfstandig te worden en vanuit die positie te werken aan de verdere opbouw van Suriname.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May