Santokhi: Gebruik speciale kracht om pad te verlichten
03 Apr 2022, 00:54
foto


President Chan Santokhi heeft de Hindoe-gelovigen die Navratri vieren, om met de speciale kracht die in deze negen dagen wordt aangeroepen, "ons pad te verlichten." Hij verwees daarbij naar het pad dat de regering heeft uitgestippeld om de gevolgen van de crisis waarmee wij kampen te beheersen. Dat pad moet volgens het staatshoofd ook duurzame ontwikkeling brengen.

Devoten vieren Navratri waarbij gebed en spiritualiteit centraal staan. Tijdens Navratri (negen nachten) is de Goddelijke vrouwelijke energie en kracht, duizendmaal actiever dan gewoonlijk. "Navratri, is de beleving van de verering van de oerkracht en de goddelijke steun, die wij nodig hebben, om in goede gezondheid en voorspoed te leven. Door met overgave te bidden, zullen we verbonden worden met de Schepper."

Het staatshoofd wees erop dat respect voor godin Durga kennis en wijsheid schenkt, ons levenspad verlicht en het kwade wegmaakt. "Dit zal maken dat we ook de omstandigheden waarmee we dagelijks geconfronteerd raken, aankunnen."

Santokhi haalde ook de oorlog tussen Oekraïne en Rusland, waarvan de gevolgen wereldwijd worden gevoeld. Ook in Suriname. Daarboven op kampt het land ook met de gevolgen van waterverlast en de Covid-19 pandemie. "Daarom heeft de regering een pad uitgestippeld, die we samen willen bewandelen, om de gevolgen van de crisis te beheersen, maar ook om duurzame ontwikkeling te brengen, voor ons geliefd Suriname en het Surinaams volk." Navratri is op 2 april gestart en duurt tot en met 10 april.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May