SRD 55 miljoen covidsteun uitbetaald; geen registratie meer
30 Mar 2022, 14:40
foto
Minister Rishma Kuldipsingh op een persconferentie dinsdag. (Foto: René Gompers)


Hoewel er ruim SRD 55 miljoen is uitbetaald aan covidsteun wachten een heleboel mensen nog op het geld. Dit ligt aan het ministerie van Financiën en Planning. Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) is ondertussen gestopt met het registreren van mensen die de covidsteun zoeken. Door de covidpandemie waren velen werkloos geworden maar konden bij de overheid terecht voor SRD 1.500 per maand. Maar nu de maatregelen versoepeld zijn en “alles weer open is” gaat AWJ stoppen met de registratie. Er worden naar manieren gezocht om de werklozen met een werkloosheidsuitkering tegemoet te komen.

AWJ-minister Rishma Kuldipsingh heeft op een persconferentie dinsdag, uitgelegd hoe het staat met de covidsteun. Ze benadrukt dat AWJ alleen de registratie en verwerking heeft gedaan. De lijst van goedkeuringen werd opgestuurd naar Financiën die de uitbetaling doet. AWJ heeft zijn deel gedaan, benadrukt Kuldipsingh. De vertraging zit bij het ministerie van Financiën & Planning en afgesproken is dat die de achterstanden zo snel mogelijk inhalen.

“We zijn gestopt met registreren,” deelt de minister mee. “We hebben alle bedrijven, alle sectoren opengegooid. Dus wij hebben gemeend om niet verder te gaan met die covidsteun. Wat Arbeid wel zal doen is naar een nieuw systeem kijken hoe wij omgaan met mensen die werkloos zijn of werk zoeken. Misschien een werkloosheidsuitkering inbouwen. Maar dat is ook tot de periode dat u geen werk heeft en ons kunt aantonen dat u wel op zoek gaat naar een baan.”

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May