Aantal geaccrediteerde opleidingen Adekus toegenomen
29 Mar 2022, 22:32
foto
Het panel met de richtingscoördinator van Public Administration.


De Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adekus) heeft momenteel 14 geaccrediteerde opleidingen. In februari is de Bacheloropleiding Public Administration van de Anton de Kom Universiteit van Suriname met de accreditatie door het Nationaal Orgaan voor Accreditatie (Nova) toegevoegd aan de lijst.

De Bacheloropleiding Public Administration bestaat in de huidige vorm sinds 2002 en er schrijven zich jaarlijks tussen de 50-70 studenten in. De studierichting ziet als volgende mijlpaal het aanbieden van een eigen masteropleiding. De Faculteit der Maatschappij Wetenschappen telt 7 geaccrediteerde opleidingen: 3 Bacheloropleidingen en 4 Masteropleidingen.

Public Administration is een brede bacheloropleiding met als doel studenten zodanig op te leiden dat de afgestudeerde in staat is om vraagstukken en processen van bestuur, organisatie en beleid in nationale regionale en internationale context te onderzoeken en daarover beleidsadviezen uit te brengen, schrijft de Adekus in een persbericht. De eerste helft van de studie volgen alle studenten hetzelfde programma, daarna specialiseren zij zich in Bestuur, Beleid en Management of in Internationale Betrekkingen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May