Mexico: Minstens 19 doden bij hanengevechten
28 Mar 2022, 18:37
foto
De aanval vond plaats in Las Tinajas, een kleine gemeenschap in Zinapécuaro, Mexico.


Bij een gewapende aanval in de deelstaat Michoacán, in het westen van Mexico, zijn zeker 19 mensen om het leven gekomen. Gewapende mannen streken neer in een illegale hanengevechtsplaats in de gemeenschap van Las Tinajas en openden het vuur, melden lokale media.

Het motief achter de aanslag is nog niet duidelijk, maar in de regio is een aantal criminele bendes actief. Bloedige aanvallen op bijeenkomsten van rivalen komen steeds vaker voor.

In de afgelopen maanden hebben gewapende mannen in verschillende regio's van Mexico zich gericht op begrafenissen en wakes, evenals op bars en clubs in hun poging om zoveel mogelijk van hun rivalen tegelijk uit te schakelen.

Forensische experts zeiden dat alle slachtoffers in Las Tinajas - 16 mannen en drie vrouwen - waren gedood door geweerschoten. Ook is een aantal mensen gewond geraakt.

Getuigen zeiden dat de schutters lukraak het vuur openden voordat ze in verschillende auto's vluchtten. In een opname die is getweet door de lokale nieuwssite Red Michoacán, zijn tientallen schoten te horen.

Soldaten zijn ingezet om te proberen de aanvallers op te sporen.

Het gebied rond Las Tinajas wordt betwist door een aantal bendes die zich bezighouden met de smokkel van gestolen benzine en het illegaal aftappen van benzineleidingen die eigendom zijn van het staatsoliebedrijf.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May