Brazilië: Regen vernietigt gedenkteken slachtoffers overstromingen
22 Mar 2022, 08:40
foto
Witte kruisen drijven in een ondergelopen straat. (Foto: Ana Maria Riet)


Een gedenkteken voor 233 mensen die zijn omgekomen tijdens aardverschuivingen en plotselinge overstromingen in de Braziliaanse stad Petrópolis, is verwoest door hevige regenval. Zeker vijf mensen zijn omgekomen en vier worden sinds zondagavond vermist.

Bewoners deelden video's op sociale media van de symbolische witte kruisen die wegdrijven, terwijl de regen de stad bleef teisteren.

De 233 kruizen waren op 15 maart in het stadscentrum geplaatst, een maand na de tragedie van februari. De herdenking werd georganiseerd door overlevenden van de aardverschuivingen en de families van de slachtoffers ter nagedachtenis aan degenen die stierven, en om druk uit te oefenen op de autoriteiten om de zoektocht naar de nog vermisten voort te zetten.

Ana Maria Riet, inwoner van Petrópolis, vertelde BBC News dat de overstromingen van februari "veel dromen samen met de stad en haar inwoners, hebben vernietigd". De hevige regenval van zondag veroorzaakte ernstige bezorgdheid onder de bewoners en bracht een "zware herinnering aan de tragedie die iets meer dan een maand geleden in onze stad plaatsvond", zei ze.

Vanwege de hevige regenval en de angst voor verdere aardverschuivingen, zijn 149 inwoners geëvacueerd naar noodopvangcentra die door de lokale autoriteiten zijn opgezet en is er een waarschuwing voor zwaar weer afgegeven.

Vrienden en familie van de slachtoffers verzamelden zich eerder in maart op de herdenkingsplaats. (Foto: Sou Petrópolis)
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May