Psychologisch rapport moordverdachte: Hij is vrij rustig
17 Mar 2022, 11:13
foto


Bidjaipersad A. wordt verweten dat hij zijn partner Ashna Jagesar zou hebben vermoord. Het psychologische rapport wijst uit dat de man vrij rustig is. Voor advocaat Raoul Lobo is het belangrijk dat hij het rapport doorneemt. Daarna kan het verhoor van de verdachte plaatsvinden.
 
Het Openbaar Ministerie heeft woensdag het psychologische rapport overgelegd. “Hij is wel in staat te vertellen wat er gebeurd is”, staat in het rapport over de verdachte. Bidjaipersad A. is volgens de psycholoog vrij meegaand en flexibel in het contact, en niet dominant. “Hij denkt weinig door over gedrag en neemt veel aan. Er is ook wel enig normbesef en gevoelens van schaamte en angst”, stelt de psycholoog.

De verdachte nam bij de psycholoog een onwetende houding aan over het plegen van het ten laste gelegde feit. “Zij vermoeden dat ik mijn vriendin heb gestoken met een mes. Zij is doodgegaan”, begint hij bij de gerechtsdeskundige. Hij hield van haar. “Ik ben geen agressief persoon.” De psycholoog adviseert dat gezien de ernst van het ten laste gelegde feit en ter verlaging van de lage tot matige recidivekans om betrokkene een delict gerelateerde behandeling op te leggen.
 
In deze zaak komt de patholoog tot de constatering dat steekverwondingen niet hebben geleid tot de dood van Jagesar. Advocaat Lobo zegt dat de patholoog een slagtrauma bij de vrouw heeft geconstateerd.
 
De verdachte heeft verklaard dat de vrouw met haar hoofd tegen een boomstronk was gevallen. De patholoog sluit niet uit dat het slagtrauma door een val kan zijn ontstaan, want het ontzielde lichaam verkeerde in verre staat van ontbinding. Het lijk werd in een goot langs de Eurekaweg gevonden.
 
De patholoog zei dat er geen sprake was van diepe steekverwondingen en ook geen perforatie van de vitale organen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May