Personeel Grassalco wordt deze week uitbetaald
16 Mar 2022, 07:05
foto
Minister David Abiamofo beantwoordt vragen over Grassalco in De Nationale Assemblee.


Werknemers van staatsbedrijf Grassalco NV heeft nog geen salaris ontvangen over de maand februari. Diverse Assembleeleden hadden eerder op aangedrongen om minstens de salarissen te betalen van werknemers. Zij hadden een bezoek gebracht aan het bedrijf en de situatie aangehoord. Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen heeft dinsdag het college meegedeeld dat een bank bereid is gevonden krediet te geven aan het bedrijf waardoor de salarissen uitbetaald kunnen worden.

NDP-fractieleider Rabin Parmessar merkte op dat de regering net als bij bacovenbedrijf FAI indertijd de salarissen van de werknemers moet betalen. Ook de verzekeringskosten zijn belangrijk waardoor de mensen niet verstoken zijn van gezondheidszorg, wanneer die nodig is. Er is eerder ook aangedrongen om een themavergadering te houden over de situatie van diverse parastatale instellingen. De regering heeft een clusterteam van ministers benoemd om zich te buigen over de herstructurering bij Grassalco.

Grassalco is uitgehold tijdens de vorige regeerperiode. Royalty's van het bedrijf zijn door de Staat ingepalmd. Het personeel heeft in een petitie gevraagd aan de regering om deze gelden weer terug te laten vloeien naar het bedrijf. Volgens het personeel is het bedrijf daardoor in problemen geraakt.

Wat de Assembleeleden Sham Binda (VHP) en Patricia Etnel (NPS) betreft kan Grassalco beter geprivatiseerd worden. Vicepresident Ronnie Brunswijk deelde mee dat de regering bezig is met Grassalco. Het bedrijf heeft vorige week nog aangepaste plannen gepresenteerd om er weer bovenop te komen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May