Jordanië: Oekraïne mag vrede in Midden-Oosten niet ontsporen
15 Mar 2022, 15:28
foto
De Jordaanse koning Abdullah II ibn Al-Hussein spreekt tijdens een persconferentie met de Duitse kanselier Olaf Scholz, na gesprekken op de kanselarij in Berlijn, Duitsland. (Foto: Reuters)


De Jordaanse koning Abdullah heeft vandaag, dinsdag, gezegd  dat hij niet verwacht dat de oorlog in Oekraïne invloed zal hebben op pogingen om het decennia-oude Israëlisch-Palestijnse conflict op te lossen. "Wat er ook gaande is in Oekraïne, ik denk niet dat het de visie van leiderschap in ons deel van de wereld beïnvloedt om het vooruit te helpen", vertelde Abdullah op een gezamenlijke persconferentie in Berlijn met kanselier Olaf Scholz.

Abdullah ontving donderdag de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Yair Lapid, voor besprekingen over het coördineren van manieren om de rust in Jeruzalem te waarborgen, een frequent vlampunt van Palestijnse protesten, zeiden functionarissen aan beide kanten.

Rusland viel Oekraïne op 24 februari binnen. Intussen hebben meer dan drie miljoen Oekraïners het land verlaten en zijn er honderden burgerslachtoffers gevallen. Verschillende landen hebben financiële en handelssancties opgelegd aan Rusland, waar de roebel enorm is gekelderd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May