Kansarme jongeren krijgen muziekles van Politiekapel
13 Mar 2022, 02:53
foto
Minister Kenneth Amoksi ontvangt het projectdosser van kapelmeester, inspecteur Roy Brathwaite. (Foto: JusPol)


Jongeren in detentie bij het Jeugd Correctie Centrum (JCC) en Jeugd Doorgangscentrum ‘Opa Doeli’ zullen deze maand muzieklessen krijgen van de Politiekapel. Ook kansarme jongeren, te beginnen met een pilotproject te Stibula in het ressort Latour, zullen muzieklessen krijgen.

Een reeks van projecten is vervat in een projectdossier voor het herstellen van de Politiekapel naar het excellente kwaliteitsniveau van zijn glorietijden. In oktober van het vorige jaar is de kapelmeester, inspecteur Roy Brathwaite, voor een gesprek uitgenodigd door minister Kenneth Amoksi van Justitie & Politie. De bewindsman gaf aan dat het één van zijn beleidsintenties is om de Politiekapel in te zetten voor verschillende projecten. Hierna is een projectdossier ontwikkeld.

Minister Amoksi vrijdag het projectdossier ontvangen, meldt het ministerie. Het dossier werd overhandigd door de kapelmeester. Aanwezig waren ook de directeur van het JCC, Danielle Beeldsnijder, de coördinator van Opa Doeli, Marita Ritfeld-Asontoe, en de trekker van het project, stafmedewerker Purcy Landveld.

In het projectdossier worden de geschiedenis van de kapel, het functioneren en het doel van deze dienst binnen het korps belicht. Ook de diverse onderdelen van het project worden uitgediept. Verder bevat het dossier ook een specificatie van de instrumenten, benodigdheden en personeelsversterking voor het uitvoeren van dit project. Samenlopend met het herstel is ook de maatschappelijke inzetbaarheid van de kapel, een belangrijk onderdeel van de beleidsvisie van Amoksi.

Brathwaite sprak zijn dank uit over de inzet van de minister om de Politiekapel weer te doen herleven. Ook Beeldsnijder en Ritfeld-Asontoe zijn ingenomen met deze samenwerking en kijken uit naar een integrale begeleiding met continuïteit.



Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May