Hindori neemt na 14 jaar afscheid van St. Vincentius Ziekenhuis
12 Mar 2022, 04:52
foto
Manodj Hindori zwaait af als algemeen directeur van St. Vincentius Ziekenhuis.


"Na 14 jaar directeurschap van het St. Vincentius Ziekenhuis zwaai ik per 31 maart af als algemeen directeur. Ik ben vorig jaar 60 jaar geworden en heb toen nog een jaar verlengd. Nu ga ik echt stoppen en anderen de ruimte geven om het ziekenhuis verder te leiden." Dit zegt algemeen directeur Manodj Hindori in gesprek met Starnieuws.

"In de afgelopen 14 jaar heb ik vele mooie momenten gekend in het St. Vincentius Ziekenhuis, om er slechts enkele te noemen: de grote restauratie van het monumentaal pand van het ziekenhuis, de nieuwe radiologieafdeling met een eigen CT scan, het opzetten van de acute zorg afdeling, de opening van het kinderdialysecentrum en nog veel meer. Ook zal ik de mooie persoonlijke momenten met mijn collega directieleden, medische specialisten, hoofden en personeel altijd koesteren. Maar natuurlijk heb ik ook moeilijke tijden meegemaakt", zegt Hindori.

"De Covid-19 pandemie was een zware tijd. We hebben ook vaker moeilijke financiële perioden doorgemaakt en ook nu zit het ziekenhuis weer in financieel zwaar weer. Dit heeft zijn weerslag op onder andere de uitbetaling van de lonen van de medewerkers en dat doet je als mens toch wel wat. Maar met gezamenlijke inspanningen zijn we er steeds weer bovenop gekomen, dus ik blijf optimistisch over de potentie van het ziekenhuis.

Ik ga nu meer tijd stoppen in mijn stichting Perisur, die mijn vrouw en ik enkele jaren geleden hebben opgericht, maar waar ik door de grote drukte onvoldoende tijd aan kon besteden. Ik ga me nu inzetten voor goede doelen op het gebied van moeder en kindzorg. Ik verheug me erop om op deze nieuwe manier mijn bijdrage te blijven leveren aan een betere gezondheidszorg voor Suriname en voor alle Surinamers", zegt Hindori.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May