Jimmy Toeroemang beëdigd tot Groot-Opperhoofd Trio's
12 Mar 2022, 10:57
foto
President Chan Santokhi beëdigt Jimmy Toeroemang als Groot-opperhoofd van de Trio-gemeenschap.


Jimmy Ronald Toeroemang is officieel het Groot-Opperhoofd van de Tareno (Trio) Inheemse stam. President Chan Santokhi heeft hem vrijdag beëdigd op het presidentieel paleis. Het staatshoofd heeft hem gewezen op de samenwerking tussen het inheemse volk en de regering. De granman zal dus niet alleen als leider van de Tareno inheemse stam functioneren, maar ook als schakel tussen de regering en de Trio-gemeenschap.

Toeroemang is de jongste granman in de Surinaamse geschiedenis. Hij heeft zich onder begeleiding van zijn nu wijlen grootvader Ashongo Alalaparu voorbereid op deze traditionele functie. De granman krijgt de volle ondersteuning van de regering om zijn taken voortvarend uit te voeren, vooral het behartigen van de belangen van de Trio-gemeenschap.

Granman Toeroemang heeft beloofd dat hij zich sterk zal maken voor het grondrechtenvraagstuk. Naast het behartigen van de belangen van de Trio gemeenschap, wil hij ervoor zorgen dat de educatie en gezondheidstoestand van de inheemse bevolking worden ontwikkeld.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May