Curaçao schaft Covid-test af voor reizigers
09 Mar 2022, 20:53
foto


Reizigers die vanaf morgen naar Curaçao afreizen, hebben geen Covid-19 PCR of Antigeen testen meer nodig. Dit deelt het Curaçao Tourist Board mee. Het invullen van de Passenger Locator Card blijft van kracht, net als de digitale immigratiekaart.Deze moeten vooraf, vóór vertrek, ingevuld worden.

Indien een reiziger symptomen ontwikkelt die verband houden met Covid-19, of in nauw contact is geweest met iemand die positief is getest, wordt er ten zeerste afgeraden om te reizen. Als ervoor gekozen wordt om toch te reizen en positief test met Covid-19, of symptomen ontwikkelt op het eiland, zal men bij aankomst, of op een bepaald moment tijdens de reis, geïsoleerd worden. Alle medische en verblijfskosten, inclusief maar niet beperkt tot PCR-tests, worden gemaakt op kosten van de reiziger.

Vóór vertrek moeten alle reizigers de verplichte stappen volgen. Er moet voldaan worden aan de maatregelen die door Suriname zijn getroffen.
• Alleen volledige gevaccineerde personen mogen reizen vanuit Suriname. Zij hebben geen speciale toestemming nodig.
• Zij die deels gevaccineerd of niet gevaccineerd zijn mogen alleen vanuit Suriname naar het buitenland (outbound) afreizen indien zij reizen naar hun geboorteland of woonplaats of een land waarvan zij de nationaliteit hebben.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May