Drie getuigen in roofmoordzaak Kisoensingh gehoord
09 Mar 2022, 07:41
foto


Drie getuigen, die door advocaten Raoul Lobo en Therese Roos waren opgegeven, zijn dinsdag gehoord. Zij legden een verklaring in het voordeel van Sevano T. af. Sevano T. wordt samen met Farick K., Zjang E. en Gavin T. verdacht van de moord op Randjiet Kisoensingh.  
 
De drie getuigen verklaren dat Gavin T. in hun aanwezigheid had gezegd dat hij Sevano T. zou bezwaren en dat zou plaatsvinden als het aandeel van Gavin T. en Zjang E. in de roof zou worden uiteengezet. Sevano T. verklaart geen aandeel te hebben in de roof. Gavin T. en Zjang E. geven op dat Sevano T. een mes heeft afgestaan. Het mes was bedoeld zodat Zjang E. zich zou kunnen verdedigen tijdens de beroving van Kisoensingh.

Sevano T. verklaart dat hij geen mes heeft afgestaan aan Zjang E. om te gaan roven. Advocaat Lobo zegt dat Gavin T. bij de politie heeft verklaard dat hij niet heeft gezien dat Sevano T. een mes heeft afgestaan voor de roof. Op de zitting volhardde Gavin T. dat Sevano T. een mes heeft gegeven aan Zjang E. en beschreef het handvat als blauw/rood. Met het mes is Kisoensingh doodgestoken.
 
Op 25 november 2020 was een ondernemer samen met Kisoensingh. Zij parkeerden hun auto in de omgeving van het pompstation On the Run en liepen naar het Onafhankelijkheidsplein. Zij keerden nadien terug waarbij Kisoensingh plaatsnam in de auto. De ondernemer stond nog buiten. Een van de rovers met een mes ging op de ondernemer af en maakte hem onder bedreiging een iPhone 5 en SRD 500 afhandig. De andere crimineel, die gewapend was met een mes, begaf zich naar Kisoensingh. Hij heeft Kisoensingh met een mes gestoken en uit het voertuig getrokken.

Zjang E. en Gavin T. vielen Kisoensingh en zijn vriend aan. Zjang E. bracht Kisoensingh de dodelijke messteek toe. Gavin T. heeft de vriend van Kisoensingh beroofd van het geld en de telefoon.

Zjang E., Gavin T. en Sevano T. zijn nog aangehouden. Farick K. is voorlopig op vrije voeten. De raadslieden in deze zaak zijn: Roos, Lobo, Harold Belfor, Derrick Veira en Shefani Amirkhan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May