Sportzaken en bestuur ANS gaan intensief samenwerken
05 Mar 2022, 14:40
foto
Van l-r: Ian Nesty, Pauline Crawford-Nesty, Gordon Touw Ngie Tjouw, Chantal van Keeken-Fredrik en Derrick Landbrug.


De Anthony Nesty Stichting (ANS) en directeur van Sportzaken, Gordon Touw Ngie Tjouw, hebben zich gebogen over de samenwerking, waarbij ook Anthony Nesty wordt betrokken. De bestuursleden van de stichting werden diepgaand geïnformeerd over het beleid. De ANS is ingenomen met de veranderde Sport beleidsinzichten en het ambassadeurschap van Anthony Nesty voor Suriname. De stichting is van plan Nesty's sport- en maatschappelijke prestaties vast te leggen. Touw Ngie Tjouw ontving een gedenkboek getiteld Anthony Nesty de Surinaamse Zwemlegende.

Het bestuur van ANS was vertegenwoordigd door voorzitter Derrick Landburg, Ian Nesty, Pauline Crawford-Nesty en Chantal van Keeken-Fredrik was aanwezig bij het gesprek met de directeur Sportzaken. Hij is ingegaan op enkele brandende zaken waaronder de stand van zaken rond de waardering van Anthony Nesty vanuit de overheid. Dit zal vanuit het ministerie van Buitenlandse zaken Internationale Business en Internationale Samenwerking nagetrokken worden gezien er documentatie en vastleggingen zijn rond zijn benoeming tot Goodwill Ambassador van Suriname.

De ANS zou het bijzonder op prijs stellen dat eerdere beloften, gedaan door de overheid, nu eindelijk in orde kunnen komen zodat wij samen verder kunnen met deze sportlegende. Sportzaken wil Anthony alsook zijn zus Pauline bij betrekken in het sportdiplomatie  beleidszaken dat nog in concept is en niet dezelfde fouten maken als wat in het verleden is gebeurt, zoals het niet nakomen van afspraken en beloften, meldt het directoraat.

Er zijn concrete verzoeken gedeponeerd door de stichting, welke de directeur persoonlijk op zich zal nemen als huis-en lobbywerk gezien Anthony Nesty een groot voorbeeld figuur en rolmodel voor hem is geweest en voor vele anderen. De directeur en de stichting zijn beide eens dat Anthony Nesty zijn indrukkende zwemprestaties alom bekend zijn als trainer/coach en etaleert hij duidelijk zijn ambities om wederom een wereldprestatie neer te zetten in die hoedanigheid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May