Renovatie oud-KKF/Vreemdelingendienst op schema
05 Mar 2022, 08:37
foto
De renovatiewerkzaamheden aan het oud KKF/Vreemdelingendienst gebouw hebben hun hoogste punt bereikt.


De renovatiewerkzaamheden aan het oud KKF/Vreemdelingendienst gebouw hebben vrijdag hun hoogste punt bereikt. De renovatie van het gebouw aan de Mirandastraat, is onderdeel van Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP). In het oorspronkelijke gebouw dat is afgebrand, was onder meer het directoraat Vreemdelingenbeleid van Justitie en Politie, gevestigd. 

PURP heeft in februari onder de slogan ‘recharging the historic town’ een 6-tal grootse renovaties van Surinaams historisch erfgoed aangekondigd. Binnen het project worden ook een aantal overheidsgebouwen gerenoveerd. PURP heeft voor de eerste helft van juni een aantal belangrijke activiteiten op schema, waaronder de oplevering van het gebouw van De Nationale Assemblee, tekent de voorlichting van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur op.

Natasja Deul, Program Manager van PURP en de onderdirecteur van het directoraat Cultuur, Clifton Braam, zijn blij met de mijlpaal. “Het is een stap naar modernisering en het rechargen van onze binnenstad”, zegt Braam. De onderdirecteur Algemeen Beheer van Juspol, Paul van Dun gaf aan dat het ministerie na oplevering van het project over acht maanden, over meer werkruimte zal beschikken.

Bij de renovatie van historisch erfgoed worden Surinaamse ondernemers betrokken en gebruikt men Surinaamse houtsoorten die ook ter plaatse worden gekocht. “Het is ook de bedoeling de oude bouwstijl aan te houden waarbij de gevelplanken worden vernieuwd met Surinaams hout”, zegt Satifa Menig de Construction Specialist van PURP.
Advertenties

Saturday 03 June
Friday 02 June
Thursday 01 June