Nog geen overeenstemming loonsverhoging ambtenaren
01 Mar 2022, 00:00
foto
Vakbondsleider Michael Miskin


Het Onderhandelingsorgaan van de overheid en een brede groep van de vakbeweging hebben nog geen overeenstemming bereikt over de loonsverhoging. Woensdag komen partijen weer bijeen. Michael Miskin, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat in eerste instantie de overheid alleen de SRD 1.000 die gegeven wordt als ondersteuningstoelage wilde incorporeren in het salaris. Dit is niet geaccepteerd. "Wij hebben aangegeven dat de koerscompensatie van SRD 800 ook geïncorporeerd moet worden. Dat is intussen overeengekomen", zegt Miskin.

Op basis van wat er nu afgesproken is, is het laagste salaris bij de overheid op minimaal SRD 4.000. Daarboven moet er nog een percentage komen, wanneer er overeenstemming is bereikt. De voorstellen die tot nu toe zijn gedaan, zijn niet geaccepteerd. In elk geval moet de verhoging eind maart worden uitbetaald. De verhoging werkt terug tot januari 2022. De verhoging werkt door naar onder andere vakantiegeld en pensioenen, benadrukt Miskin.

Aan de besprekingen nemen vakcentrales en diverse bonden mee. Het gaat onder andere om de vakcentrales CLO, de Moederbond, de PWO, COL en de FOLS, BvL, ALS, de Surinaamse Politiebond, de bond bij de brandweer en de douane. Ook Ravaksur doet formeel mee aan de onderhandelingen. Het gaat om verschillende salarisreeksen, legt Miskin uit.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May