Politie en NDP maken afspraken over ordehandhaving
26 Feb 2022, 00:00
foto
NDP maakt zich op om leden en sympathisanten van alle tien districten zaterdagmiddag te ontvangen in Ocer. Wekenlang zijn de voorbereidingen gaande. (Foto: René Gompers)


Tussen de regiocommandant van Paramaribo, commissaris van politie Orlando Jacott, en de Nationale Democratische Partij (NDP) zijn er vrijdag afspraken gemaakt over de protestmanifestatie die voor later op de middag gepland staat in Ocer. "Tijdens het overleg zijn er afspraken gemaakt over het in goede banen leiden van de te verwachten verkeersdrukte", zegt NDP-woordvoerder Ricardo Panka in gesprek met Starnieuws. Tijdens het overleg was ook aanwezig hoofdbestuurslid van de partij, Amzad Abdoel.

Jacott heeft de NDP meegedeeld dat de politie de volle medewerking zal verlenen om de verkeersveiligheid en de orde te handhaven. Panka benadrukte wederom dat vanuit de partij ook de orde zal worden gehandhaafd en dat zij zich streng zal houden aan de covid protocollen. Niemand betreedt het terrein zonder een mond- en neuskap en zullen de leden en bezoekers zich moeten houden aan de instructies van de ordediensten in Ocer.

Namens de partij verzekerde Panka de leiding van de politie dat zij ook alle medewerking zal verlenen aan een goed en vlot verloop van de partij manifestatie. Het overleg is in een zeer bijzondere en positieve sfeer verlopen, zegt de woordvoerder van de paarse partij. Er zijn detailafspraken gemaakt over onder andere parkeren van bussen, de ordedienst, de covid maatregelen.

Eerder had de politiecommissaris op een persconferentie gezegd dat de politie zal optreden als de NDP geen vergunning heeft om de manifestatie te houden. Hij had ook opgemerkt dat er meestal een gesprek wordt gevoerd door de bestuursdienst wanneer er manifestaties worden gehouden. De NDP heeft geen vergunning gevraagd voor de massa-activiteit in Ocer, waar duizenden mensen uit alle districten worden verwacht. Panka zegt dat er geen vergunning nodig is.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May