Ricardo Panka: Ik zag een verbitterde president
25 Feb 2022, 10:35
foto
Terwijl president Chan Santokhi het volk tot waakzaamheid maant, zegt NDP's Ricardo Panka dat het staatshoofd verbitterd is. (Foto's: René Gompers


Er is een menigte afgekomen op ex-president en NDP-voorzitter Desi Bouterse toen hij zich woensdag tussen de mensen begaf in de binnenstad. President Chan Santokhi merkt op dat juist de veroorzakers van de crisis in het land, zich nu willen aandienen als redders. Hij roept het volk op waakzaam te zijn voor de paarse partij. Woordvoerder van de NDP, Ricardo Panka stelt dat Santokhi geschrokken is van het effect van het kort bezoek van Bouterse, dat hij verbitterd is en nog steeds onwaarheden verkondigt.

De 'waka' van Bouterse op woensdag is een voorproefje van de protestmanifestatie op zaterdag, stelt Panka. Tientallen zijn op de ex-president afgekomen. Ze gaven onder andere aan blij te zijn met de komst van Bouterse, dat het slecht gaat in het land, dat ze af willen van president Santokhi. Enkelen hebben zelfs om vergeving gevraagd omdat ze vinden dat ze op 25 mei 2020 niet de juiste keuze hebben gemaakt omdat ze niet meer hadden gestemd op de NDP. Panka heeft aangekondigd dat Bouterse ook naar al de andere districten zal trekken om "de lobi te delen."

President Santokhi heeft in het programma Magazine 4 van ABC, gezegd dat de regering geen moeite heeft met kritiek. "Juist die personen die verantwoordelijk zijn voor het failliet maken van het land en in een schuld van US$ 4 miljard hebben gezet, die gelden van het volk bij de Centrale Bank hebben  leeg geroofd, de SPSB hebben leeg geroofd, die enorme hoeveelheden geldbedragen in de vorm van corruptie hebben weggemaakt,die voor verloedering en vervagen van normen en waarden hebben gezorgd, die het land in armoede hebben gebracht zich nu als redders aandienen."

Santokhi roept de samenleving op om te waken voor "deze personen die vanaf 25 februari 1980 hebben laten zien dat ze tot 3 keren toe het land, de staatskas, de samenleving totaal hebben vernietigd." Hij stelt dat de NDP zich nu pas roert omdat  het de regering lukt om het land uit de crisis te halen, er groei op komst is en  inkomsten binnenkomen. "Ze zien dat er gelden binnenkomen, ze zien dat die oil and gas daar komt. Daarvoor maken ze zich klaar en voor niks anders. Om door te gaan met hun gedrag. Want als je drie keren op een rij datzelfde gedrag vertoond hebt, verwacht ik niet dat je een ander gedrag zal vertonen. Volk van Suriname, wees gewaarschuwd."

In een reactie op de oproep van het staatshoofd zei Panka op de persconferentie in Ocer donderdag : "Ik zag een verbitterde president. Hij is verbitterd. Je ziet aan zijn gezicht hoe verbitterd hij is. En hij blijft gewoon onwaarheden verkondigen. Een van de eerste vondsten off-shore was onder Bouterse. En de inkomstem uit de oliesector liggen nog een paar jaren vooruit." Hij voegt eraan toe: "Hij moet niet afgeven op de NDP maar naar zichzelf kijken, naar zijn beleid moet hij kijken. Hij heeft aan het begin van het jaar gezegd dat het nu tijd is  om de beloftes aan het volk na te komen. Daarop gaan we hem houden zaterdag. Dat moet hij beginnen te doen."

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May