Rechter gelast invrijheidstelling verdachten seksueel misbruik
25 Feb 2022, 06:43
foto


Rocky B., Stefano S. en Donovan S., die samen met acht anderen verdacht worden van het seksueel misbruiken van twee meisjes en mensenhandel, zijn ambtshalve door de rechter in vrijheid gesteld. Zij heeft het niet nodig gevonden de detentie van de mannen langer te continueren.

In deze zaak zijn Guillermo B., Timothy T., Anoep B., Romeo V., Donovan T. en Zhihong H. reeds vrijgelaten.
Nog aangehouden zijn Rockley B. en Omar R., die rechtsbijstand krijgen van advocaat Chandra Algoe. Drie van de verdachten, Anoep B., Guillermo B. en Romeo V. zijn agenten van beroep.

Officier van justitie Reshmi Rathipal stond er versteld van dat een politiewagen zou zijn ingezet om een van de slachtoffers te vervoeren naar een adres. “Voor een privéaangelegenheid werd de politieauto ingezet.”

Anoep B. heeft seks met de meisjes ontkend. Agent Guillermo B. zegt in zijn verklaring dat het niet klopt dat hij seks had met beide meisjes en een van hen zijn politie-uniform liet strijken. Romeo V. geeft oraal seks met een van de slachtoffers toe. De seksuele handelingen volgden omdat het meisje opdringerig was. Romeo V. ging mee met het meisje. Rathipal begrijpt dat mensen seksuele gevoelens hebben. “Als mensen zo opdringerig zijn, kunt u geen weerstand bieden?”, vroeg zij aan Romeo V.

Rathipal stond ook stil bij morele waarden en normen en dat elf mannen worden verdacht van seksueel misbruik. Zij vraagt zich in gemoede af of er niet een man is geweest die de meisjes naar Opa Doeli kon brengen. “Willen we een betere wereld, dan moeten we aan ons zelf beginnen. Wat het resultaat ook is van deze zaak, u gaat op dit ogenblik door schade en schande voor zichzelf, de politie en het Openbaar Ministerie”, zei Rathipal tegen de agenten.

De politiemannen verklaren niet bekend te zijn dat de meisjes minderjarig waren. Zij zijn ervan uitgegaan dat de meisjes meerderjarig zijn, omdat zij aan escort deden. Volgens hen kloppen hun processen-verbaal van hun verklaring niet. Anoep B. tekende het proces-verbaal met zijn bekennende verklaring, maar die verklaring klopt volgens hem niet. “Hoeveel waarde moet ik hechten aan de verklaring die u nu aflegt? Zou u als politieman niet beter moeten weten over de gevolgen?”, vroeg rechter Lydia Ravenberg aan hem.

De voortzetting van de zaak is op 31 maart.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May