Irfaan Ali: Olie of niets moet ons veranderen
18 Feb 2022, 04:52
foto
Irfaan Ali, de president van Guyana, heeft de hoofdtoespraak gehouden bij de opening van de 2022 International Energy Conference in het Marriott Hotel in Georgetown. (Foto: Keno George)


President Irfaan Ali heeft in korte bewoordingen zijn 'One Guyana'-visie uiteengezet toen hij wereldleiders en internationale investeerders dinsdag toesprak bij de opening van de International Energy Conference in Georgetown. Ali zei dat het die visie was, gebouwd op de nederigheid van Guyanezen, die het land een aantrekkelijke bestemming maakt voor investeringen en een belangrijke partner bij het opbouwen van regionale groei.

Maar belangrijker is dat hij gelooft dat nationale eenheid en politieke stabiliteit – die peilers zijn van de One Guyana-visie – belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat Guyanezen de komende jaren van welvaart genieten door de exploitatie van de olievondsten van het land.

"De 'One Guyana' zal ontstaan ​​door hard werken, mensgerichte politiek, visionair denken en een vrijdenkende samenleving."

"Een nederig land en nederige mensen, dat is wie we zijn en olie of niets moet ons veranderen ... het karakter dat ons als volk vormt, moet van generatie op generatie intact blijven", zei Ali. Hij voegde eraan toe dat de ontwikkeling van de olie- en gassector Guyana zal voortstuwen tot een razendsnelle economische transformatie en dat de Guyanezen verenigd zullen zijn in zijn doel.

Zijn visie om ervoor te zorgen dat, ondanks de olie en de aandacht die het land op het internationale toneel krijgt, het multiculturele karakter van Guyana en het respect voor diversiteit worden gevierd. "De rechtsstaat, democratie, sociale harmonie, vertrouwen opbouwen, nationale welvaart en een unieke visie als mensen... dat is wat we nodig hebben."

Ali merkte op dat Guyanezen niet zullen profiteren van de voordelen van de sector tenzij iedereen het belang van een democratisch en welvarend Guyana met gelijke kansen begrijpt. "Het zal niet worden gebouwd op het bouwwerk van propaganda, verkeerde percepties, wishful thinking, arrogantie of politieke grofheid."

De Guyanese leider gebruikte zijn presentatie om te praten over het opbouwen van lokale capaciteit, het verdedigen van het local content beleid van het land en het trainen van burgers. "Human resource is het middelpunt van ontwikkeling ... we zullen de beste training en betaalbare toegang bieden."

Ali zei dat de onlangs goedgekeurde nationale begroting van G$ 552,9 miljard dit begint te doen terwijl de regering strategische partners inschakelt. "We vertellen je zo duidelijk als het maar kan, het pad dat we volgen, moet de mensen zo snel mogelijk welvaart brengen."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May