Biza doneert onbruikbaar verkiezingsmateriaal
18 Feb 2022, 02:56
foto
Onbruikbaar verkiezingsmateriaal is geschonken aan diverse instellingen. Het gaat om potloden en gordijnen. (Foto: Biza)


Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft 128.000 verkiezingspotloden ontvangen van het Algemeen Secretariaat Verkiezingen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza). Zij zullen hun weg vinden naar openbare scholen in verschillende districten. Ruim 8.000 potloden zijn gedoneerd aan de Academie voor Hoger Kunst en Cultuur Onderwijs. De gordijnen die gebruikt werden bij de stemhokken, zijn geschonken aan Huize Betheljada en Mr. Hubert Stichting.

Het gaat om onbruikbaar en vervallen verkiezingsmateriaal. Biza bevindt zich nu in de postelectorale fase waarbij onder andere alle verkiezingsmateriaal wordt geïnventariseerd op bruikbaarheid. Tijdens een oriëntatiebezoek van het managementteam Verkiezingen 2025 aan de werkgroep Stembureau Materiaal en Meubilair werd aandacht gevraagd voor de onbruikbare materialen waaronder de potloden en gordijnen. Het managementteam onder leiding van Biza-directeur Nazier Eskak besloot de materialen te schenken aan diverse instellingen, meldt het ministerie.

“De potloden kunnen gelet op de houdbaarheid niet meer worden gebruikt voor de volgende verkiezingen. De gordijnen zijn na de verkiezingen van 2010 niet meer gebruikt om te voorkomen dat personen een stemfie (foto van het gekleurde stembiljet) maken in het stemhokje”, zegt Viren Mathoerapersad, lid van het managementteam.“De potloden en gordijnen verkeren nog in goede staat en kunnen heel goed door scholen en sociale instellingen worden gebruikt als kleurmateriaal en voor bekleding en als onderlegger of schort.”

Mariëlle Kasbi van de Mr. Hubert Stichting, is dankbaar voor de geste. Haar stichting zal de gordijnen nuttig gebruiken voor het overtrekken van de rolstoelkussens en ziekenhuisbedden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May