Santokhi in Guyana, voert ook gesprekken met Exxonmobil
15 Feb 2022, 03:34
foto


President Chan Santokhi zal in Guyana gesprekken voeren met onder andere de CEO van ExxonMobil, Darren Woods. Oliegigant ExxonMobil wil investeren in Suriname. President Santokhi zal hierover een ontmoeting hebben met Woods in het Pegasus Hotel. Het staatshoofd is in Guyana voor de International Energy Conference and Expo 2022.

Met Santokhi zijn ook meegereisd de ministers van Natuurlijke Hulpbronnen, van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Annand Jagesar, directeur van Staatsolie en een technisch team van vier personen maken ook deel uit van de delegatie die de conferentie van 15 tot en met 18 februari zal bijwonen.

Guyana is nu twee jaar bezig met olieproductie en nu de pandemische dreiging enigszins afneemt, moet de International Energy Conference and Expo 2022 uitwijzen hoe ver de industrie in het buurland is komen en waar het de komende tien jaar naartoe moet.

Het Guyanese staatshoofd, Irfaan Ali, is de keynote spreker. Behalve Santokhi zijn de regeringsleiders van Ghana, president Nana Dankwa Akufo-Addo, en van Barbados, premier Mia Mottley ook van de partij.

Woods zal op de openingsdag spreken over de vooruitzichten voor het Guyana-Suriname Basin, dat steeds meer een belangrijk onderdeel wordt van de portefeuille van het bedrijf.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May