Journalist Cairo, trekker actualiteitenprogramma LIMfm
15 Feb 2022, 00:00
foto
Journalist Ivan Cairo, trekker actualiteitenprogramma 'Retrospectie' bij LIMfm.


Ivan Cairo, freelance journalist bij de Ware Tijd, is de trekker van het zondagmiddag actualiteitenprogramma Retrospectie bij LIMfm, van Clifton Limburg. "Gezien het feit dat het een programma is dat één keer in de week gepresenteerd wordt, is het niet moeilijk te combineren met mijn werk als journalist bij de Ware Tijd. Het is gewoon een nieuwe uitdaging in een andere tak van de media die ik als een verrijking zie in mijn journalistieke carrière", antwoordt Cairo op een vraag van Starnieuws.

Limburg heeft Cairo enige tijd vóór de verkiezingen van mei 2020 meegedeeld dat hij na de verkiezingen wilde afhaken als directeur bij het Nationaal Informatie Instituut, omdat hij plannen had een eigen radiostation te beginnen. "Ik werd gevraagd of ik als vast panellid wilde meewerken aan een actualiteitenprogramma dat verzorgd zou worden. Ik vroeg bedenktijd omdat ik geen enkele ervaring had met radiomaken. Toen ik vorig jaar in mei een interview met president Santokhi had gedaan en de president me vroeg waarom ik, gezien mijn jarenlange ervaring in de journalistiek, niet een eigen talkshow begin op radio of televisie, ben ik serieus erover gaan nadenken. Enkele weken geleden toen Clif me weer vroeg of ik mijn medewerking zou verlenen, heb ik ingestemd en zijn we aan de slag gegaan met de voorbereiding".

Cairo beseft dat veel mensen misschien raar opkijken dat hij Limburg ondersteunt vanwege het feit dat hij vaak scherpe kritiek heeft geleverd op zaken van de NDP, terwijl Limburg aan die partij gelieerd was en ook woordvoerder was van het door de NDP gevoerde beleid. "Ondanks het feit dat we politiek of ideologisch niet op één lijn zitten, heeft dat een professionele samenwerking tussen mij en Limburg door de jaren heen niet in de weg gestaan. Die professionele samenwerking gaat nu door, maar dan op een ander niveau en bovendien zijn we al jarenlang goede vrienden. Ik ben evenwel realist genoeg om te beseffen dat niet iedereen deze stap met applaus zal ontvangen."

De journalist is ervan overtuigd dat hij een onafhankelijke bijdrage kan leveren op basis van de jarenlange ervaring die hij heeft opgebouwd in de journalistiek. "De enige voorwaarden die ik heb gesteld, waren dat ik alleen mijn medewerking zal verlenen als het programma geen partijpropagandistisch programma of platform wordt. Ook wilde ik de vrijheid wat betreft de keuze van de gasten, ongeacht hun politieke kleur, religieuze overtuiging, etnische achtergrond of sociaal-maatschappelijke positie. Iedereen moet in dit programma over de drempel kunnen", stelt Cairo.

Hoewel Cairo tot afgelopen zondag geen enkele ervaring had wat betreft het presenteren van radioprogramma’s, is het de bedoeling dat hij de trekker wordt van Retrospectie. "De bedoeling is dat het panel samen met een studiogast op luchtige wijze gebeurtenissen van de voorbije week bespreekt alsook andere relevante ontwikkelingen. Daarnaast zal de gast ook door de panelleden bevraagd worden over diens specifieke activiteiten of vakgebied en in discussie gaan over actuele ontwikkelingen van het moment. We zullen personen uit alle segmenten van de samenleving uitnodigen, zij het politiek, cultuur, media, religieus of het maatschappelijk middenveld."
Advertenties

Sunday 28 April
Saturday 27 April
Friday 26 April