600 bewoners Kwakoegron beschikken over drinkwater
13 Feb 2022, 16:44
foto
De waterzuiveringsinstallatie te Kwakoegron wordt in gebruik genomen door president Chan Santokhi en andere regeringsfunctionarissen. 600 huishoudens worden van water voorzien. (Foto: CDS)


Bewoners van Kwakoegron beschikken over optimaal veilig en gezond drinkwater. President Chan Santokhi heeft als eregast de officiële ingebruikname van de waterzuiveringsinstallatie van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) in het dorp bijgewoond zaterdag. Ruim 600 bewoners worden voorzien van veilig drinkwater.

De president gaf aan heel trots te zijn dat de bewoners van het dorp nu over veilig en gezond drinkwater beschikken. Als kleine jongen heeft hij ook onder zulke omstandigheden moeten leven, daarom weet hij wat het betekent om zonder water of stroom te leven. Als regeringsleider zal hij anno 2022 niet toelaten dat er nog mensen in Suriname wonen die niet over deze belangrijke basisbehoeften beschikken.

Santokhi gaf aan dat de regering eraan werkt om de economie te herstellen, zodat het de bevolking ten goede komt. “Deze projecten kosten veel geld. Met de besparing die de regering momenteel pleegt, zullen er nog meer projecten volgen in heel Suriname”, verzekerde de regeringsleider. Er zal een model worden bekeken, zodat de bewoners ook een bijdrage kunnen leveren voor onderhoud van de installatie, meldt de Communicatiedienst Suriname.

SWM-directeur Clifton Lienga gaf aan dat het om een hybride systeem gaat, waarbij 600 huishoudens van water zullen worden voorzien. “Naarmate het verbruik toeneemt, levert het systeem ook meer water op.  Voor nu zijn er vier tapkranen geplaatst in het dorp. Op een later tijdstip zal SWM de bewoners registreren en een aansluiting plaatsen voor hen”, legde Linga uit. De installatie is gekoppeld op het dorpsgenerator. Ook het solar-systeem zal mede ervoor zorgen dat de bewoners van Kwakoegron continu over water kunnen beschikken. De dorpsbewoners zullen een minimale bijdrage leveren om de installatie te kunnen onderhouden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May