ABOP-topper Bee: Saamhorigheid nodig om uit crisis te geraken
13 Feb 2022, 00:00
foto
ABOP-topper tevens Assembleevoorzitter roept op tot saamhorigheid. (Beeld: STVS)


ABOP-secretaris Marinus Bee, die ook Assembleevoorzitter is, vindt de etnische spanningen die er zijn in het land niet goed. Hij merkte tijdens de online massameeting zaterdagavond via de STVS op dat saamhorigheid belangrijk is. Om het land uit de crisis te halen is saamhorigheid nodig, benadrukte Bee die zei vanuit zijn hart te spreken. De ABOP is op 11 februari 32 jaar geworden.

Bee merkte in Suriname diverse etniciteiten en religiën zijn. Het is volgens de politicus belangrijk om stil te staan bij "hoe wij met elkaar omgaan. Mensen schijnen blij te zijn als anderen in problemen zijn. Hij voerde aan dat mensen elkaar moeten ondersteunen. Personen leggen problemen van mensen op de telefoon vast en plaatsen deze op social media. Mensen lijken "happy te zijn om anderen neer te halen".

Er moet anders met elkaar geleefd worden. De regering moet het voortouw hierin nemen. Bee deed ook een beroep op religieuze leiders om te helpen om een nieuw Suriname op te bouwen. Suriname is op 25 november 1975 onafhankelijk geworden. Er moet een nieuwe stap gezet worden, meent de ABOP-topper. Er is voor iedereen plaats in het land en mensen dienen op waardige wijze behandeld te worden. "Een nieuw Suriname voor ons allemaal", onderstreepte Bee.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May