Ramdin: Optreden tegen verregaande intimidatie Brielle
12 Feb 2022, 00:47
foto
Minister Albert Ramdin en zijn collega Kenneth Amoksi kijken elkaar aan over de wenselijkheid van optreden door justitiële autoriteiten tegen geuite bedreigingen. (Beeld: GOV tv)


Uitspraken gedaan door Siegfried Brielle kunnen absoluut niet door de beugel. Er zijn verregaande bedreigingen geuit door de man die lijfwacht is van de vicepresident. Hij geeft zich uit als woordvoerder van ex-Jungle Commando. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft op een persconferentie vrijdag gezegd dat alle gewapende groepen die betrokken waren in de Binnenlandse Oorlog, zijn opgeheven nadat het Vredesakkoord is getekend.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking antwoordde op een vraag dat de regering absoluut niet staat achter bedreigingen en het uiten van insinuaties die tegen de algemene vrijheden zijn. "Dit soort gedrag kan absoluut niet getolereerd worden in een democratische samenleving, waar normen en waarden leidend moeten zijn", stelde de bewindsman. Dit zal zonder meer worden besproken. Verwacht wordt dat de justitiële autoriteiten zullen optreden.

Brielle heeft verregaande bedreigingen geuit aan het adres van journalisten en media. Hij voerde ook aan dat als hij aanwezig was toen journalist Jason Pinas werd belaagd door lijfwachten, nadat de vicepresident tegen hem tekeer ging, de situatie nog erger zou zijn geworden. Hij heeft ook uitgehaald naar diverse personen, autoriteiten en instituten, waarbij ook de waarnemend procureur-generaal het moest ontgelden.

De Surinaamse Vereniging van Journalisten heeft geschokt gereageerd op de intimidatie tegen journalisten en media.
De journalistenvereniging doet een beroep op het bestuurlijke gezag van het land en verantwoordelijke overheidsinstanties, er op toe te zien dat de maatschappelijke orde en rechtshandhaving in acht worden genomen en nageleefd en de bescherming van burgers wordt gegarandeerd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May