Ruben Kensen, waarnemend korpschef
05 Feb 2022, 18:47
foto


De regering heeft een interim-managementteam ingesteld van vier politiefunctionarissen bij het Korps Politie Suriname (KPS). Ruben Kensen is aangesteld als waarnemend korpschef en Stanley Changoer als plaatsvervangend korpschef, terwijl Bryan Isaacs en Rishi Akkal ook tot het interim-managementteam behoren. Het interim-managementteam bij het KPS wordt eveneens belast met de reorganisatie van het politieapparaat.

Alle vier zullen functioneren als commissarissen van politie. Changoer was al in die functie benoemd. De overige drie leden zijn recentelijk in deze functie bevorderd, hetgeen door de regering is geëffectueerd. Het team zal tevens de transformatie van het politieapparaat moeten inzetten, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Het ligt in de bedoeling dat er in deze transitiefase trainingen komen, zowel nationaal als internationaal met als uiteindelijk doel de juiste personen op de verschillende afdelingen van het korps te plaatsen. Dit op basis van beoordelingen alsook op basis van professionaliteit en bagage aan ervaring.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May