Slechthorenden krijgen scholing in plantenkweek in water
01 Feb 2022, 12:40
foto
Een moment tijdens de basistraining hydrocultuur van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) aan leden van de stichting Surinaamse Doven Belangen (Sudobe. (Foto's: LVV))


Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zaterdag 17 doven en slechthorenden getraind in het kweken van planten in water. LVV was voor het geven van deze basistraining in hydrocultuur benaderd door de Stichting Surinaamse Doven Belangen (Sudobe). De hydrocultuurtraining bestond uit een theoretisch en een praktisch deel waarbij de participanten zijn rondgeleid in de hydrocultuurplantenkas die staat op het terrein van het departement.

De participanten hebben kennisgemaakt met de verschillende hydrocultuursystemen en kunnen nu gewassen selecteren en bepalen in welk hydrocultuursysteem deze het best geteeld kunnen worden. Het belang van zaailingen, planten en onderhoud in hydrocultuur stond ook op het rooster. Zij ontvingen na afloop van de training een certificaat.

De Sudobe-leden waren enthousiast en willen graag verder getraind worden, zegt LVV. De training heeft hen gestimuleerd zelf hun groenten te planten om zo te voorzien in eigen behoeften. Het ministerie geeft aan dat het kennisoverdracht als middel ziet om de agrarische sector naar grotere hoogten te tillen.

Hydrocultuur is het kweken van planten in water, waaraan noodzakelijke voedingsstoffen zijn toegevoegd. Het is een kweekwijze die steeds vaker wordt toegepast, zegt LVV. De training is verzorgd door functionarissen van de afdeling Groenten/Onderzoek van het LVV-directoraat Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May