3,5 jaar voor betasten stiefdochter en poging tot moord
27 Jan 2022, 18:53
foto


André A. heeft zijn stiefdochter seksueel betast. Hij heeft ook ingereden op het slachtoffer en haar moeder, maar zij wisten opzij te springen. Rechter Danielle Karamatali heeft de strafeis van officier van justitie Reshmi Rathipal overgenomen bij de veroordeling van André A. tot drieënhalf jaar gevangenisstraf voor poging tot moord, ontucht en bedreiging.

Rathipal lichtte haar bewijsmiddelen toe en droeg de feiten in haar requisitoir aan. Zij heeft een constructie van het bewijs en de ernst van het strafbare feit aangegeven. André A. had een relatie met de moeder van het slachtoffer en kwam haar tegemoet met geld en materiële spullen. De moeder is een alleenstaande vrouw met twaalf kinderen van wie zes met haar wonen. André A. betastte een van de dochters van zijn partner aan haar borsten. Hij heeft haar seksfilms laten zien. Het meisje heeft haar moeder verteld die er niet meteen een politiezaak van maakte. Zij heeft de verdachte gewaarschuwd haar dochter niet te betasten. De man viel zijn stiefdochter lastig ondanks alle waarschuwingen.

De moeder heeft haar dochter gezegd niets van de man te accepteren, want hij poogde haar te versieren. Een keer gingen de moeder en dochter naar de winkel. André A. was ter plekke en sprak de dochter aan. De moeder zei hem niet te bemoeien met haar dochter. Het liep uit de hand. De man stapte in zijn auto en reed in op de moeder en haar dochter. Zij moesten naar de kant springen zodat zij niet werden aangereden. Dit alles is gadegeslagen door twee ooggetuigen; de winkelier en een omstander. De zaak kwam bij de politie voor het inrijden op de moeder en haar dochter. Ook kwam ter sprake de ontucht en de bedreiging. André A. heeft zijn partner bedreigd. De vrouw was verhuisd van de woning van de man en woonde apart met haar kinderen. “De verhuizing kost een hele organisatie en geld. De vrouw is verhuisd wat betekent dat het heel erg is geweest”, zei Rathipal. Zij heeft aangehaald dat de moeder en haar kinderen ondanks de verhuizing last ondervonden van André A.

Advocaten Maureen Nibte en Derrick Veira hebben hun pleidooi gevoerd voor André A. Nibte zei dat haar cliënt heeft ontkend. Het meisje sliep samen in een kamer waar de man ook sliep. Hij stopte zijn hand in haar broek. Nibte zegt dat het dorp in Brokopondo waar het strafbare feit is voltrokken, mannen en vrouwen apart slapen. André A. gaf de vrouw gelegenheid bij hem in te wonen, omdat zij in woningnood zat.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May