De Big Bang Theorie van Bitcoin
26 Jan 2022, 21:03
foto


De 'Genesis' of het ontstaan van de aarde met de vele omringende sterrenstelsels is een onverklaarbaar mysterie, tezamen met het ontstaan en de ontwikkeling van de mensheid. Althans, gelet op vele uiteenlopende theorieën die we vanuit een religieus vlak, maar ook vanuit een wetenschappelijk vlak hebben meegekregen. Theorieën die tot aan de dag van vandaag geen logisch verband met elkaar lijken te hebben, doch zijn aanvaard door verschillende sociaal-maatschappelijke groeperingen en vervolgens op een geraffineerde wijze door de eeuwen heen zijn overgedragen.

De 'Big Bang Theorie' is ook zo een theorie, waarbij het ontstaan van het universum, uit een zogenaamde oerknal tot stand is gekomen. Een knal die minuscule deeltjes in beweging heeft gebracht. Wat we kunnen waarnemen en ervaren is een gevolg van hoe we denken en de kennis die we bezitten, om uit die ervaringen onze voordeel te halen. Zo merkt u soms dat het begrijpen van hetgeen we niet kunnen waarnemen, vooral het immateriële, begint bij informatie die ons bereikt en onze capaciteit om die informatie te rangschikken, analyseren en verwerken om tot kennis en inzicht te komen. De mysterieuze eigenschap en manifestatie van de 'Big Bang' heeft raakvlakken met de technologische innovatie van Bitcoin, gezien haar aard immaterieel is. Maar waar brengt het “Genesis” verhaal van Bitcoin ons?

Cryptocurrencies, zoals Bitcoin worden door verscheidene mensen met of zonder kennis beschreven als disruptief, een hype, een scam, een gok of gedecentraliseerde technologie. De onderliggende technologie meer bekend als de Blockchain, maakt veel furore in verschillende sectoren met name de financiële sector. Ook binnen de hoogste politieke kringen wereldwijd geniet het de aandacht, vanwege de vele kansen die het enerzijds biedt en anderzijds vanwege de eventuele bedreigingen voor de gevestigde wereldorde. Op sociaal-maatschappelijk vlak geniet het zeker ruime interesse onder vooral de kenners die het als middel gebruiken om financiële welvaart te realiseren en te bevorderen. Interessant zijn ook de mogelijkheden die het creëert voor startende ondernemers, die in veel gevallen de weg naar de bank voor financiering vermijden wegens de vele bureaucratische voorwaarden en compliance maatregelen, die belemmerend werken.

Er is dus een drastische verandering nodig, willen wij de toekomst veilig stellen voor de jongere generatie. Zal 2022 een doorslaggevend jaar worden, welke de richting zal bepalen voor de komende tien (10) jaar? Dat moet nog blijken! Wat wel een feit is, is dat de wereld de afgelopen vijf (5) tot tien (10) jaar op een veranderings- en herstellingsparcours is en sinds de start van Covid-19, is dit in een behoorlijke versnelling terechtgekomen. Het bevorderen van en geloven in onbevlekt jong leiderschap is nooit zo cruciaal geweest dan in onze tijd en dit heeft veelal ook te maken met dat helings- & herstellingsproces, alsmede het toepassen en gebruiken van nieuwe technologische systemen, zoals de Blockchain-technologie door liberale en/of progressieve jongeren. Dit om regels, voorwaarden en standaarden binnen de gevestigde wereldorde te helpen herdefiniëren en het bewustzijn van de mens te verhogen in termen van zelfontwikkeling, intellectueel eigendom, handel, communicatie en financiën.
 
Deze wereldwijde ontwikkeling stelt ons in de gelegenheid, collectief over te kunnen gaan naar de volgende schakel in de evolutie van mens & maatschappij. Een digitale revolutie oftewel de 4e industriële revolutie, waarbij geavanceerde technologie de basis zal vormen en ons de extra helpende “arm” zal bieden voor het verhogen van onze levensstandaarden en productie. Deze (R)Evolutie wordt gekenmerkt door het samensmelten van verschillende technologieën, waardoor de lijnen vervagen tussen de fysieke, digitale en biologische domeinen. Het heeft denk ik te maken met een stukje cultuurontwikkeling, waarbij ook de META-VERSE en NFT’s (Non Fungible Token), die veelal parallel naast onze huidige wereld worden ontwikkeld, heel geraffineerd en subtiel onze maatschappij binnentreden.

De 'Revelation' is dat Blockchaintechnologie en Digitale Valuta-soorten zoals Bitcoin, met al haar denkbare toepassingen ongetwijfeld hier is om te blijven, en ook in Suriname zullen we het moeten geloven, vanwege de Technologie haar globaliseringskenmerken! Cryptocurrency en Blockchain technologie creëert onder andere de mogelijkheid voor robots, algoritmische systemen en machines om deel uit te maken van ons sociaal-maatschappelijk netwerk en financieel verkeer. Net zoals de industriële revolutie ervoor heeft gezorgd dat de landbouwer over een tractor kon beschikken om zijn productie aanzienlijk te verhogen. Precies zo heeft de komst van Blockchain Technologie en Cryptocurrencies de nieuwe digitale-industriële revolutie ingeluid en zal het de mensheid die extra helpende 'arm' bieden als 'stepping-stone' voor verhoging van ons bewustzijn en productie om vervolgens onze evolutie voort te zetten en onze levensstandaarden te verhogen.

Founder Mercury Investments consultancy NV
Anthony Roy Sporkslede

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May