Regionale vliegmaatschappijen starten vliegoperatie op
18 Jan, 02:53
foto


De luchtvaartmaatschappijen GOL (Belem-Paramaribo v.v.), Caribbean Airlines (Port of Spain-Paramaribo v.v.) is deze week toestemming gegeven om hun vluchten op te starten. Aan COPA Airlines (Panama City - Paramaribo v.v.) is sedert 2021 toestemming verleend voor herstart van de vliegoperatie. De eerste vlucht is in de eerste week van januari uitgevoerd.

Het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme (TCT) zegt dat sinds 2020 er vraagstukken zijn over passagiers die stranden door de Covid-19 pandemie. Met betrokkenheid van de Associatie van Reisagenten in Suriname heeft het ministerie overleg gehad met de drie regionale vliegmaatschappijen. Het centrale aandachtspunt bij de gesprekken is geweest: het zoeken naar een gepaste oplossing voor de reizigers met tickets die niet gebruikt zijn en waarvoor ook geen restituties verleend worden door de vliegmaatschappijen. Door inspanningen van reisagenten SLM en Fly Allways konden de gestrande passagiers hun bestemming bereiken.

TCT benadrukt dat een goede en optimale samenwerking met alle betrokkenen binnen de luchtvaartsector, meer dan ooit een vereiste is in deze uitdagende periode. Daarom mogen de luchtvaartmaatschappijen op de volledige medewerking en ondersteuning van het ministerie rekenen in het belang van de passagiers en andere belanghebbenden.
Advertenties

Saturday 28 May
Friday 27 May
Thursday 26 May