Telesur gaat verder met uitbreidingsplannen
15 Jan 2022, 14:38
foto
Telesur-directeur Mike Antonius. (Foto: CDS)


Telesur zal de uitbreiding van het Long Term Evolution (LTE) netwerk in Paramaribo, Wanica en andere districten continueren dit jaar. Telesur zal daarnaast werken aan het expanderen van het vaste net: hangkoper wordt vervangen met fiber to the home. Dit is een glasvezelaansluiting om breedband internetverbindingen vanaf een centrale locatie direct naar huis te leveren.

De directie en Raad van Commissarissen van Telesur hebben vrijdag overleg gevoerd met president Chan Santokhi. Dit is een vervolgonderhoud van de reguliere meetings tussen het staatshoofd en de leiding van parastatale ondernemingen. Aan de president is een status gegeven van de ontwikkelingen binnen Telesur, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Telesur-directeur Mike Antonius heeft een update gegeven over de uitbreidingen en de toekomstplannen van het bedrijf. Tijdens deze meeting is de president verder geïnformeerd over de stand van zaken van een aantal belangrijke issues. Dit zegt president-commissaris, Sanjay Raghoebarsingh. Een update is gegeven over het verloop van het saneringsplan van de overheid als debiteur en de aanpak van de schuldpositie van de overheid bij Telesur. Er zijn enkele oplossingsmodellen aangedragen die verder worden uitgewerkt.

Vooruitlopend op het feit dat Suriname over een paar jaar gas en olieproducent wordt, heeft Telesur ook toekomstplannen. Naast het nauw volgen van de ontwikkelingen van oil and gas, is er ook goed contact met een aantal prospects. "We zorgen ervoor, dat we waar mogelijk vanuit de communicatierol, zo optimaal mogelijk kunnen bedienen. Het is een toekomstperspectief voor ons land en wij moeten ervoor zorg dragen dat we inderdaad een vooraanstaande rol in vervullen als telecombedrijf", zegt Antonius.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May