Bolsonaro volgende week in Suriname en Guyana
12 Jan, 00:54
foto
President Jair Bolsonaro van Brazilië brengt volgende week een kort bezoek aan Suriname en Guyana.


De Braziliaanse president Jair Bolsonaro zal volgende week een bezoek brengen aan Suriname en Guyana. Dat heeft het Braziliaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt. Het is het eerste bezoek van een Braziliaanse president aan de twee landen in meer dan 10 jaar. Minister Albert Ramdin bevestigt tegenover Starnieuws dat Bolsonaro komt.

De officiële reden van de reis is niet bekendgemaakt, maar volgens regeringsfunctionarissen is het doel de banden aan te halen over een reeks onderwerpen, vooral op het gebied van samenwerking. Minister Ramdin kon ook niet onmiddellijk aangegeven wat op de agenda staat. De informatie zou hij in een later stadium vrijgeven. Bolsonaro had aan het begin van zijn aantreden al een uitnodiging ontvangen om de twee landen aan te doen. Hij zou de landen vóór de Covid-19-pandemie hebben willen bezoeken.

Bolsonaro zou tussen de 20e en 21e in Paramaribo zijn en op de 21e naar Georgetown gaan.

De laatste president die de twee landen bezocht was Luiz Inácio Lula da Silva, die in 2005 in beide landen was, voor bilaterale bijeenkomsten en voor de Conferentie van Regeringsleiders van de Caribische Gemeenschap (Caricom). In 2013 bezocht de toenmalige Braziliaanse president Dilma Rousseff Suriname voor de Unasur-top waarbij de voorzittershamer werd overgedragen aan Desi Bouterse die toen president was van Suriname.
Advertenties

Saturday 13 August
Friday 12 August
Thursday 11 August