ExxonMobil: Mate van succes in Guyana ongekend
07 Jan 2022, 01:37
foto
Alistair Routledge, president van ExxonMobil Guyana, zegt dat zoveel successen in Guyana ongekend zijn. (Foto: Newsroom GY)


Er zijn 27 winstgevende olievondsten gedaan in het Stabroek-blok, voor de kust van Guyana. Hoewel de aankondigingen van nieuwe olie-ontdekkingen bijna routine lijken, is dit niveau van succes niet normaal, zegt president van ExxonMobil Guyana, Alistair Routledge. Hij verwacht dat er nog meer successen zullen zijn naarmate de oliegigant offshore Guyana blijft verkennen.

De productie in het Stabroek-blok in Guyana begon in december 2019, iets minder dan vijf jaar geleden nadat voor het eerst olie voor de kust van Guyana werd ontdekt. En Routledge wees erop dat er in slechts ongeveer zes jaar een reeks commercieel haalbare vondsten zijn gedaan. "Om dat aantal te halen, is best knap."

"We hebben de neiging om te vergeten dat dit nog steeds een grensverkenningsgebied is, dus het slagingspercentage dat we hebben, spreekt echt tot de technologie die we kunnen brengen en de ervaring van vergelijkbare bassins over de hele wereld," zei Routledge in een verklaring op woensdag.

Bedrijven die op zoek gaan naar olie doen vaak risicovolle investeringen, terwijl er geen garantie is dat winstgevende reserves zullen worden gevonden. Zich daarvan bewust, zei Routledge: "Dit is niet normaal, dit niveau van succes."

De verklaring van Routledge werd uitgegeven, nadat ExxonMobil had aangekondigd dat er twee nieuwe commercieel winbare ontdekkingen zijn gedaan bij de Fangtooth-1 en de Lau Lau-1 putten in het Stabroek Block voor de kust van Guyana.

Deze ontdekkingen verhoogden de huidige totale schatting van winbare olie-equivalente vaten op het grondgebied van Guyana tot meer dan 10 miljard vaten. En in zijn jaarverslag 2020 pochte het bedrijf dat de olieproductie in Guyana twee keer zo snel begon in vergelijking met het industriegemiddelde voor projecten van deze omvang.

Ondertussen heeft Guyana sinds de start van de productie in 2019 meer dan 600 miljoen dollar aan royalty's en inkomsten kunnen verzamelen. En in zijn verklaring zei Routledge dat hij verwacht dat de komende jaren meer voordelen de Guyanezen zullen bereiken.

Een van die voordelen, zal het gas-naar-energieproject zijn dat gepland is voor Wales op de Westelijke oever van Demerara (WBD) in regio drie (Essequibo-eilanden - West Demerara). Dit is een veelgeprezen project van de regering, dat belooft om de kosten van elektriciteit ter plaatse met ongeveer de helft te verminderen.

Bovendien ligt het tweede olieschip, de Liza Unity, op schema om in het eerste kwartaal van 2022 met de productie te beginnen en heeft het een doelstelling van 220.000 vaten olie per dag bij piekproductie. Dit draagt ​​bij aan de Liza Destiny, die in het Stabroek-blok opereert.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May