DNA-voorzitter: Geschrokken besluit openen schooldeuren
06 Jan 2022, 00:00
foto


Assembleevoorzitter Marinus Bee is geschrokken van het besluit om de schooldeuren vrijdag reeds open te stellen, gezien de honderden besmettingen die nu geregistreerd worden. "Het zou beter zijn geweest als een week ertegen aangekeken wordt", zegt hij om een reactie gevraagd aan Starnieuws. Hij heeft juist besloten om twee belangrijke activiteiten van De Nationale Assemblee uit te stellen, gezien de Covid-situatie.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft bekendgemaakt dat de Raad van Ministers besloten heeft "vooralsnog de schooldeuren niet te sluiten, ondanks de toename van het aantal Covid-19-besmettingen. Er zijn protocollen waarmee er wordt gewerkt en eenieder dient zich te houden aan de MoHaNa-regels. Niet alleen op school, maar ook thuis dienen personen zich aan de regels te houden."

Bee zegt dat in elk geval de planning van De Nationale Assemblee voor de komende twee weken on hold is gezet. "We kijken wel om een openbare vergadering uit te schrijven over Covid-19, omdat de besmettingen ons allen nu bezig houden", voert de Assembleevoorzitter aan. De leiding van het parlement heeft besloten het jaarverslag dat vrijdag via een persconferentie aan de gemeenschap gepresenteerd zou worden, te verschuiven.

Ook de activiteit van De Nationale Assemblee ‘De academische week’, die van 10 tot 14 januari zou plaatsvinden, is verschoven naar een nader te bepalen datum. Dit evenement heeft als doel bij te dragen aan verbetering van de kwaliteit van wetsproducten. Op programma stonden verschillende sprekers die vanuit hun expertise onderwerpen die betrekking hebben op wetgeving, breedvoerig zouden bespreken.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May