Brazilië waarschuwt voor cruisereizen na uitbraak Covid-19
04 Jan 2022, 07:26
foto
Een passagier is te zien op het balkon van het cruiseschip Costa Fascinosa dat voor anker ligt in de haven van Santos, te midden van de uitbraak Covid-19 in Santos, in de deelstaat Sao Paulo, Brazilië. (Foto: Reuters)


Het Braziliaanse gezondheidsagentschap Anvisa heeft passagiers zondag gewaarschuwd tegen het aan boord gaan van cruiseschepen die langs de Braziliaanse kust varen. De waarschuwing komt na uitbraken van Covid-19 die bemanning en klanten troffen op cruiseschepen.

De aanbeveling volgt op een oproep voor de "onmiddellijke tijdelijke onderbreking van het cruiseschipseizoen in Brazilië", omdat de schepen een risico vormen voor de volksgezondheid.

"Gezien de recente gebeurtenissen raadt Anvisa het inschepen af ​​van passagiers die de komende dagen reizen op cruiseschepen hebben gepland", aldus de verklaring. "Deze aanbeveling houdt rekening met de snelle verandering in het epidemiologische scenario, het risico voor de gezondheid van passagiers en de onvoorspelbaarheid van de operaties op dit moment."

Er zijn vijf cruiseschepen actief aan de Braziliaanse kust die worden gecontroleerd door Anvisa, aldus het bureau.

De MSC Splendida, die voor anker ging in Santos, mocht vanaf eind zaterdag geen nieuwe passagiers aan boord nemen en het schip werd vanaf zondag in quarantaine geplaatst. De Diadema kreeg de opdracht om de dienst op te schorten en alle passagiers zullen van boord moeten gaan wanneer het aankomt in Santos, zei Anvisa.

De andere drie zijn de MSC Preziosa, Costa Fascinosa en MSC Seaside, die in afwachting van verder epidemiologisch onderzoek worden geconfronteerd met een mogelijk instapverbod en dienstschorsing.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May