HVB pleit voor kerst zonder overdaad en verspilling
25 Dec 2021, 02:53
foto


Voor het tweede achtereenvolgende jaar vieren wij de Kerstdagen en jaarafsluiting met begrenzingen, veroorzaakt door de Covid-19 en de financiële crisis. De Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) leeft mee met de nabestaanden van de meer dan 1000 corona slachtoffers en roept eenieder op ook in de komende feestdagen uiterst voorzichtig de nodige protocollen te blijven volgen.

Waar traditiegetrouw een periode aanbreekt van gezelligheid, familiebijeenkomsten en vooral lekker eten, kunnen wij onze ogen echter niet sluiten voor het feit dat vanwege de economische situatie, vele gezinnen zich niet eens een kerstbrood kunnen permitteren. Om deze reden is het gepast dat wij in onze vreugde de geboorte van kindje Jezus te vieren, onze kooplust zoveel mogelijk matigen en ons niet bezondigen aan overdaad en verspilling. Zoals Jezus een man van eenvoud en bescheidenheid was, zo ook zullen wij ter ere van Hem ons moeten opstellen in onze dagelijkse handel en wandel. Deze opstelling die zonder meer verwacht mag worden van onze beleidsmakers in de eerste plaats, blijkt in de praktijk nog vaak een brug te ver te zijn. Machtsdronkenschap, arrogantie en overdaad voeren nog steeds de boventoon in een tijd waarin de samenleving smacht naar solidariteit en dienstbaar leiderschap.

Gelukkig biedt Kerstfeest ons te midden van de talrijke sociaal economische en maatschappelijke vraagstukken waarmee wij als land worstelen, de kans om ons als natie te bezinnen over de echte belangrijke dingen in het leven. Een kans om ondanks de toenemende politieke polarisatie het komende jaar een aanzet te geven tot brede consensus over bijvoorbeeld de belangrijke rol van stabiele gezinnen, de waarde van onze natuur en het belang van klein ondernemerschap en behoorlijk bestuur. Een kans die ontspruit uit het kerstfeest omdat kerstfeest ons ook herinnert aan het licht dat schijnt te midden van alle pijn en verdriet in de wereld. Het licht van Hoop.

De HVB is er bijzonder trots op dat vooral in deze moeilijke periode nog voldoende personen en organisaties zich naar vermogen verdienstelijk maken voor de sociaal kwetsbaren in onze samenleving en ze het kerstgevoel van saamhorigheid en liefde bezorgen. Het is de innige wens van de partij dat we in deze periode van begrenzingen allerhande, de genade mogen ervaren van Gods Liefde die ons draagt en die ons zo nabij komt in Jezus. De HVB hoopt dat met Kerst het licht zal blijven schijnen in een ieders leven en wenst de totale Surinaamse bevolking goede kerstdagen toe en een levendig en gezond nieuwjaar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May