Atompai: Niet waar dat 'Veilig Suriname' normaal doorgaat
21 Dec 2021, 11:33
foto
Bondsvoorzitter Mielando Atompai


Terwijl het ministerie van Justitie en Politie meldt dat de operatie 'Veilig Suriname' normaal voortgang vindt, zegt de voorzitter van de Surinaamse Politie Bond, Mielando Atompai, dat daar niks van waar is. Hij zegt aan Starnieuws dat er gesproken is met de leiding van het ministerie en waarnemend korpschef Henry Seedorf, maar er is geen oplossing gekomen. "Ons standpunt is duidelijk en staat nog altijd recht overeind. We gaan geen slavendiensten draaien", stelt Atompai.

De opstelling van de politiebond was onderwerp van gesprek in De Nationale Assemblee maandagavond. President Chan Santokhi heeft aangekondigd dat er een drastische reorganisatie komt in het Korps Politie Suriname. Hij had eerder aangekondigd dat alle gewapende diensten geëvalueerd worden. Eerder is meegedeeld dat de politieleiding wordt vervangen. Atompai vindt een reorganisatie totaal geen probleem, zolang alle partijen erbij betrokken worden. "Immers, wij hebben allen één doel", voegt hij er aan toe. 

Justitie & Politie zegt in een persbericht dat maandag minister Kenneth Amoksi een constructieve ontmoeting met de Surinaamse Politie Bond. Plaatsvervangend korpschef Seedorf gaf aan dat na onderzoek is gebleken dat er in het rooster geen sprake is van 7-7 werktijden. Er zou ook gesteld zijn dat men bij uitvoer van de operatie langer dan 12 uur zou moeten werken. Uit de informatie van de regiocommandanten blijkt dit niet zo te zijn. Verder komt dit niet voor in de werkroosters die de Seedorf onder ogen heeft gehad. Hij merkte op dat als er zaken zijn binnen een dienstsituatie, dat het politiepersoneel ervan op de hoogte is dat deze via de structuren van het korps kenbaar gemaakt dienen te worden." Ineens is er ervoor gekozen de bondsvoorzitter erbij te halen. Hij wilde daarom weten wat er van de operatie niet in lijn is met de wet".

Atompai blijft erbij dat er een verkeerde voorstelling van zaken wordt gegeven. De situatie is tot nu toe hetzelfde, ook na het gesprek.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May