Wnd pg goed gestemd na veroordelend vonnis Hoefdraad
19 Dec 2021, 08:40
foto


“Het stemt de vervolging goed dat een veroordelend vonnis is uitgesproken”, zegt waarnemend procureur-generaal (wnd pg) Garcia Paragsingh over het vonnis tegen Gillmore Hoefdraad, ex-minister van Financiën. Zij benadrukt dat de uitspraak conform de eis van het Openbaar Ministerie is.

Hoefdraad is schuldig bevonden aan ambtsverduistering, overtreding van de Anti Corruptiewet en deelneming aan een criminele organisatie. Hij heeft twaalf jaar cel en gevangenneming opgelegd gekregen en een boete van SRD 500.000 subsidiair twaalf maanden hechtenis. Het hof honoreerde het verzoek van het Openbaar Ministerie voor het verlenen van machtiging voor een Strafrechtelijk Financieel Onderzoek.

Voor Hoefdraad bestaat de mogelijkheid verzet aan te tekenen. Zijn advocaat Murwin Dubois heeft reeds aangegeven dat hij zal afstemmen met zijn cliënt over wat er verder in de zaak zal gebeuren.

Het Hof van Justitie gaf in de motivering van het vonnis van de voortvluchtige Hoefdraad aan dat hij samen met ex-governor Robert van Trikt van de Centrale Bank van Suriname, ex-directeur Ginmardo Kromosoeto van de Surinaamse Postspaarbank en Faranaaz Alibaks-Hausil, ex-directeur Legal, Compliance & International Affairs van de Centrale Bank van Suriname, bewust wettelijke voorschriften heeft overtreden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May